Laddercompetitie Spelregels

Ladder LTVH kopie

Hoe werkt het?

Een laddercompetitie of tennispiramide is een manier om tegenstanders uit te dagen tegen jou te spelen en te bekijken wie het hoogst kan komen in de piramide. Voorlopig beperken we ons tot enkel spel en iedereen kan anderen uitdagen, jong of oud, man of vrouw, maakt niet uit.

In de kantine hangt een bord waarop je sleutelhangers in een piramidevorm kunt ophangen. Zie bijgaande foto.  Neem een lege sleutelhanger en zet je naam met e-mailadres of telefoonnummer op de label. Hang deze op de onderste rij.
Als je voor het eerst gaat deelnemen, kies je een tegenstander uit de onderste horizontale rij.
Heb je gewonnen, dan ga je 1 niveau hoger; de verliezer blijft staan.


Als je op het 2de of hogere niveau terecht bent gekomen, mag je een tegenstander kiezen uit je eigen rij, of een persoon die 1 niveau hoger staat. Bij winst in het eerste geval mag je 1 niveau hoger; de verliezer blijft in hetzelfde niveau staan. Bij winst in het 2de geval wissel je van plek, en ga je dus weer 1 niveau hoger.

En niet vergeten: zet je naam en telefoonnummer op de label

Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Eerst moet je een andere ladderwedstrijd spelen!

Dit geldt ook als je uitgedaagd bent en verloren hebt: je kunt niet direct degene uitdagen waar je net van hebt verloren. Eerst een andere wedstrijd spelen (of in het geval je de topper was, eerst wachten tot de nieuwe topper een andere wedstrijd heeft gespeeld).

Wedstrijdverloop

Speel een gewone wedstrijd: om 2 gewonnen sets met een tiebreak bij 6-6 en een super-tiebreak (tot maximaal 10 punten met 2 punten verschil) als 3e set. 
Als jij en je tegenstander afgehangen hebben op het afhangbord, dan hebben jullie de baan zolang de wedstrijd duurt.

Overige zaken

De wedstrijd kan niet gespeeld worden als er andere activiteiten gepland zijn waarbij alle banen bezet zijn. Houd rekening met de trainingstijden van de tennisschool, want de tennislessen gaan voor.

Iedereen mag deelnemen ongeacht leeftijd en geslacht; en tegen elkaar gaan spelen.
Mocht nu bij een grote deelname het noodzakelijk worden verschillende ladders te maken naar leeftijd (junior/senior) en geslacht (man/vrouw), dan komt er een herverdeling.

Bij vragen en/of suggesties: Ap Steenbeek / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel plezier met ladderen!

Route

Facebook

Personal Training Certification
LTV Heugem ...